Lezing: De derde ruimte

De eerste editie van de Deventer Interior Design Days (DiDD) trapt af in de theaterzaal met een boeiend programma: drie sprekers geven hun visie op het begrip ‘derde ruimte’, een plek tussen privé en publiek in, waar men meningen kan vormen en elkaar ontmoet. Wat is hierin de rol van de interieurontwerper? 

Belevingsarchitect Renee Scheepers pleit voor belevingsarchitectuur; een discipline die zich richt op de kwaliteit van het leven en de manier waarop we dat samen inrichten. Zij daagt ontwerpers uit om zich meer bezig te houden met de beleving van de ruimte, naast de praktische kant van het vak. 

Hans Schnitzler is filosoof, publicist en voormalig columnist van de Volkskrant. Hij schreef het boek Filosofie van de kroeg, waarin hij het café als metafoor gebruikt voor de samenleving. Zijn hier oplossingen te vinden om milder en prettiger samen te leven?

Imke van Dillen is social designer en eigenaar van Buro Bouwrituelen. Met een achtergrond in vastgoedontwikkeling en een hart voor co-creatie houdt zij zich bezig met positieve manieren van participatie tussen betrokken burgers en beleidsmakers. 

Inloop 18.30 – 19.00 uur 
Opening 19.00 uur 
Programma 19.00 – 22.00 uur 
Pauze 20.15 – 20.45 uur 

Fotocredits Hans Schnitzler: Frank Ruiter

Koop tickets
Tags: