Film: Moonlight

Drie fases uit het leven van Chiron, een homoseksuele zwarte jongen die opgroeit in een van de ruigste buurten van Miami. We zien hem als kind, tiener en volwassene worstelen met zijn geaardheid, zijn mannelijkheid en de drugsverslaving van zijn moeder. Enig rolmodel in zijn jonge leven is de man die zich uiteindelijk over hem ontfermt: drugsdealer Juan. Aangrijpend en prachtig gefilmd portret, waarin regisseur/scenarist Jenkins ons kennis laat maken met een zeldzaam complex personage. ­Bekroond met de Oscar voor beste film.

Waarom deze film?

Moonlight is een fantastisch voorbeeld van het effect van licht en kleurgebruik op beleving en storytelling. Met de relevante en actuele thematiek hoort deze thuis in de selectie.

Tip! Leuk om te bekijken nadat je de film hebt gezien (i.v.m. spoilers): een uitleg over de ontwerpkeuzes van de visuele aspecten van de film door een selectie van interviews van schrijver en regisseur Barry Jenkins en cinematographer lichtontwerper James Laxton.

Dit event is voor studenten van Interior Design en Interior Brand Identity aangesloten bij Hogeschool Saxion. De kortingscode om een film ticket + drankje voor €5,- te bestellen wordt met jullie gedeeld! 

Koop tickets
Tags: